Heel november is het kunstmaand op Ameland

Oct 26, 2021

Logo Kunstmaand Ameland Ga je in november naar Ameland? Een goede reden om een verblijf te boeken, mocht je dat nog niet hebben gedaan! November is namelijk de kunstmaand op Ameland. Dit jaar is het de 25 ste editie en daar wil jij toch ook bij zijn? De hele maand november staat in het teken van kunst op Ameland, dit is al zo sinds 1997. Je vindt op het hele eiland tentoonstellingen in kerken, in boerderijen, in musea, maar ook is er kunst op locatie en bij mensen thuis te vinden. In een weiland, maar ook bij de vuurtoren en middenin de duinen kun je weer diverse kunstobjecten tegenkomen. Het thema voor 2021 is zilver.

Steeds meer bekendheid

Door de jaren heen heeft de kunstmaand op Ameland al meer landelijke en internationale bekendheid gekregen. Er melden zich steeds meer kunstenaars aan, ze mogen dan namelijk ook exposeren op het eiland. Iedereen die mee wil doen, moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de kunstenaar op professionele basis bezig zijn met kunst (parttime kan ook). Er wordt ook geselecteerd op genre en op materiaalgebruik. Zilver staat bekend door zijn glans, maar ook door het sprankelen. Echter kan het ook bescheiden zijn. Toch is een zilveren jubileum wel een reden om te feesten! Dit kan door middel van mooie kunst die te zien is in de mooie maand november op Ameland.

Verblijf Ameland november boeken

Heb je ook zin om de kunstmaand te ervaren op Ameland? November is de maand om er bij te zijn en daarvoor kun je nog snel een vakantieverblijf boeken! Misschien ben jij wel een echte kunstliefhebber, of ben je op zoek naar inspiratie. Goede redenen om dan het mooie eiland te bezoeken. Er is overal meer dan genoeg te doen en je gaat je er echt niet vervelen. Weet jij al wanneer je wilt gaan en met wie? De nodige voorbereidingen kunnen al getroffen worden dus bekijk snel de beschikbaarheid op deze site. Met een paar drukken op de knop is jouw vakantieverblijf op Ameland geboekt! Zijn er vragen? Dan worden deze snel beantwoord.

Aanmeld actie voor verhuurders!
Binnen enkelen minuten je vakantieverblijf al online op Wadden Booking!
Meld je vakantieverblijf snel aan voor een gratis* proefperiode van een half jaar!
Vakantieverblijf aanmelden * Verhuurder betaalt geen abonnementskosten en reserveringskosten.
Huurder betaalt € 9,50 boekingskosten.
Actie loopt tot 31 december 2021!